ALERTĂ METEO. Cod galben de vijelii. Care sunt zonele afectate:

Meteorologii au emis două avertizări de cod galben pentru cea mai mareparte din țară. Miercuri, 14 august, se anunță intensificări ale vântului care pot ajunge până la 90 de kilometri la oră și precipitații abundente, iar de joi,15 august, intră în vigoare cel de-al doileaavertisment de vreme rea valabil pană vineri, 16 august. 

 

Miercuri, 14 august, între orele 12 și 22, este valabilă avertizarea de cod galben de instabilitate atmosferică pentru județele  Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj. Pentru Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, zona de munte codul galben este valabil între 14 august, ora 15 și 15 august, ora 10.

Conform ANM, în intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Pe parcursul după-amiezii de miercuri, 14 august, disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului. În aceste regiuni, manifestări de instabilitate atmosferică vor avea loc începând de joi, 15 august de la ora 10 până vineri, 16 august la ora 16.

Conform ANM, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică, îndeosebi în centrul și sudul țării, precum și la munte, unde vor fi intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked