ALERTĂ METEO. Revine canicula. Ce regiuni vor fi afectate:

Meteorologii anunță vreme caniculară în mai multe regiuni ale țării, pentru 21, 22 si 23 august. Potrivit ANM, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. În acest interval, temperaturile maxime ale zilei vor atinge valoarea de 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării.

Pe parcursul zilei de miercuri, 21 august, vremea este călduroasă, local în vestul, nord-vestul, sudul și sud-estul țării. Discomfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în campia de vest. Temperaturile maxime din timpul zilei se vor încadra între 26 și 36 de grade. Cerul va fi mai mult senin cu înnorări temporare la munte, unde se anunță averse și descărcări electrice.

La București, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza când și discomfortul termic va fi accentuat, iar indicele  temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă a zilei va fi de 34-35 de grade.

Joi, 22 august, și vineri, 23 august, vremea se menține călduroasă, izolat caniculară, cu precădere în sud. Temperaturile maxime din timpul zilei vor atinge frecvent 35 de grade, izolat 37 de grade, în zonele de câmpie din sud. Conform ANM, disconfortul termic va continua să fie ridicat și pe parcursul zilelor de sâmbătă, 24 august, și duminică, 25 august.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru Capitală. Meteorologii anunță vreme deosebit de călduroasă și în București. În perioada 21-23 august, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în cursul după-amiezelor pragul critic de 80 de unităţi în special în centrul orașului. Cerul va fi mai mult senin, iar temperaturile maxime ale zilei vor atinge 35…36 de grade.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked