Angajați chemați la muncă în perioada șomajului tehnic! Ce îi învață ministrul muncii:

sursa foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat ce trebuie să facă românii care, deși au fost trimiși în șomaj tehnic, sunt chemați în continuare la muncă de angajatori, informează digi24.ro. Ministrul a precizat că astfel de situații trebuie reclamate la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Ce a declarat ministrul muncii? „Sunt semnale în care, deși au declarat suspendarea temporară a activității pentru angajații lor, adică înscrierea lor în șomaj tehnic, în unele situații, angajatorii le-au cerut angajaților să vină la muncă. Îi încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situație să se adreseze ITM și să sesizeze aceste situații. Trebuie să respectăm cu toții legea și trebuie să recunoaștem asumat că atunci când depui o cerere conform legii, cu suspendarea temporară a contractelor de muncă înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu sau nu i se dau sarcini în această perioadă. Șomajul tehnic a fost măsura pentru ca angajatorii să nu întrerupă legătura cu angajații și astfel, activitatea să poată reveni la normal”, a declarat Violeta Alexandru.

Cine plătește, statul sau patronul? Reamintim că majoritatea salariaților trimiși în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență primesc o indemnizație plătită de stat, nu de patroni. Firmele își pot păstra astfel angajații pe perioada cât nu au activitate și nu le pot plăti salariile. Legea spune, însă, că un angajat trimis în șomaj tehnic nu poate fi chemat la lucru decât dacă patronul a decis să reia activitatea. Iar din acel moment, salariatul iese din șomaj tehnic și nu mai primește indemnizația de la stat. Indemnizația de șomaj tehnic este 75 % din salariul brut de bază (fără sporuri) al angajatului cu CIM, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut la nivel național. Cum salariul mediu brut în acest moment este de 5429 lei, rezultă că indemnizația maximă brută plătită de stat este 4071 lei, respectiv 2381 lei net. Evident, companiile care își permit, pot opta să plătească chiar ele indemnizația de șomaj tehnic angajaților. Dar nici în acest caz nu îi pot chema pe angajații respectivi la muncă în această perioadă. Dacă o fac, se consideră că șomajul tehnic a încetat și salariații trebuie plătiți cu salariul întreg.

Ce înseamnă șomaj tehnic? Șomajul tehnic este definit în articolul 53 din Codul Muncii: „Pe durata reducerii și/sau întreruperii temporare a activității, salariații implicați în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfășoară activitate, beneficiază de o indemnizație, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.” Foarte importantă precizarea „salariul de bază”. Țineți cont că sporurile, de orice fel, nu sunt luate în calcul.

Este bine să știți:

  • În mod normal, angajatorul este cel care plătește indemnizația pentru șomaj tehnic. În situația specială de acum, generată de epidemia de COVID-19, pentru anumiți angajatori, o plătește statul. Conform Codului Muncii, indemnizația e minimum 75% din salariul de bază.
  • Doar cei care și-au întrerupt total activitatea sunt în șomaj tehnic, nu și cei care lucrează cu program redus.
  • Conform avocat.net, salariatul aflat în șomaj tehnic are dreptul la demisie, însă va fi obligat să respecte termenul de preaviz, în sensul că se află la dispoziția angajatorului (în caz că se reia lucrul) în acest termen.
  • Tot conform avocat.net, salariatul trimis în șomaj tehnic are dreptul la concediu medical și la indemnizație de asigurări sociale de sănătate. Concediul medical va suspenda șomajul tehnic, iar indemnizația de șomaj tehnic va fi înlocuită de cea pentru concediu medical.
Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked