Arafat: după 15 iunie, nu putem să revenim la starea de normalitate care era înainte de pandemie!

sursa foto: facebook.com/DrRaedArafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile. Reacția lui Arafat vine după ce PSD și ALDE au criticat dur o posibilă prelungire a stării de alertă, acuzând Guvernul Orban că vrea să o folosească drept paravan pentru continuarea afacerilor pe bani publici și că, prin această prelungire, vrea să scape de moțiunea de cenzură. Duminică seara, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vorbise despre posibilitatea ca starea de alertă să continue și după data de 15 iunie. Conform ultimelor sondaje de opinie, Raed Arafat este personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației.

Ce a spus șeful DSU. Raed Arafat a declarat, luni seara, la TVR, că nu putem, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înainte de pandemie. „Încă avem focare, în mai multe județe. Numărul cazurilor nu s-a stabilizat, în loc să avem o scădere continuă, am avut si creșteri ale numărului de noi îmbolnăviri”, a menționat șeful DSU. „Trebuie să înțelegem situația în care suntem. Dacă spune cineva că am trecut deja cu totul și totul este OK, acest cineva înseamnă că nu este informat corect. La acest moment, încă situația e sub control, mai bine decât înainte, dar nu putem zice că am ajuns la faza în care să spunem că totul este OK”, a spus Arafat. Acesta a precizat că, în cazul în care va fi ridicată starea de alertă, trebuie găsită o modalitate pentru a putea păstra totuși unele măsuri de precauție. „Dacă lăsăm totul și spunem că totul se întoarce la normalitatea dinaintea virusului, aici comitem o greșeală majoră și pe care s-ar putea să o să plătim foarte serios”, a avertizat șeful DSU. „Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem, în 15 iunie – și cred că la sentimentul meu sunt toți colegii mei medici, epidemiologi, toți cu care am lucra până acum – noi nu putem, în data de 15 iunie, să revenim la o normalitate totală, cum era înainte să apară acest virus”, a subliniat Raed Arafat.

Reacția PSD și ALDE față de prelungirea stării de alertă. După ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, duminică seara, la B1TV, că este posibilă prelungirea stării de alertă după 15 iunie, PSD și ALDE au lansat un atac dur pe Facebook împotriva Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis. Primul a fost ALDE, partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu, care a scris încă de luni dimineață că „guvernul Iohannis-Orban pregătește prelungirea stării de alertă ca să evite moțiunea de cenzură!” După câteva ore a reacționat și liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a postat pe pagina personală un mesaj în care afirmă „că o nouă stare de alertă este paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-și continue marile afaceri pe bani publici!” Tăriceanu scrisese cu două zile în urmă că PNL întreține starea de panică pentru a-i ține în casă pe pensionari, baza electorală a PSD și ALDE. Reamintim că PSD și aliații săi, ALDE și Pro România, pregătesc o moțiune de cenzură ca să dărâme Guvernul Orban.

Ce a declarat Tătaru despre prelungirea stării de alertă. „Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă, o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, duminică seara, pentru B1TV.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked