Autoritățile pun piciorul în prag: controale mari în stațiunile turistice! Starea de alertă se poate prelungi.

sursa foto: gov.ro

Secretarul de stat în Ministerul de Interne (MAI), Bogdan Despescu, a anunțat că, începând din acest weekend, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM și de la protecția consumatorilor vor acționa pe litoral și în zonele de munte frecventate de turiști pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri dimineață că starea de alertă va fi prelungită după 15 iulie, dacă situația o va impune.

Controale mari în zonele turistice. Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu a anunțat vineri, 3 iulie, că autoritățile vor controla respectarea măsurilor împotriva răspândirii COVID-19 în toate zonele aglomerate de turiști. Vor fi măsuri ferme, a subliniat Despescu, într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. „Pe litoral și la munte vor fi prezente echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM, DSV și ANPC, pentru a face verificări. Vom organiza acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, mijloacele de transport persoane, piețe, în zona urbană și rurală. Cu prioritate pe litoral și în zonele turistice de munte, vom aloca resurse să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună. Vom avea o linie Telverde unde cetățenii să sesizeze neregulile constatate ca să putem acționa. (…) Vom merge până la suspendarea activității operatorilor economici dacă nu respectă măsurile”, a precizat Despescu.

Starea de alertă se poate prelungi. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a Nelu Tătaru, a precizat vineri că măsurile de relaxare care urmau să intre în vigoare de la la 1 iulie nu au mai fost implementate din cauza creșterii numărului infectări cu noul coronavirus. „Nu avem pericolul stării de urgență, gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca și evoluție, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu”, a subliniat ministrul Sănătății. De asemenea, Nelu Tătaru a precizat că, în urmă cu trei săptămâni, rata de transmitere a coronavirusului era în jur de 0,6 – 0,7, iar acum a ajuns la 1,4. Ministrul le-a reamintit oamenilor să respecte recomandările autorităților, pentru ca numărul de cazuri noi să înceapă să scadă din nou.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked