Avertismentul Poliției pentru Florii și Paște! Ce nu avem voie să facem:

sursa foto: facebook.com/ministeruldeinterne

Nu vă înghesuiți la cumpărături în magazine, nu faceți grătare în locuri publice, nu ieșiți la iarbă verde, parcurile și locurile de agrement vor fi închise, nu mergeți la cimitir și nici la biserică, slujbele se vor transmite online sau la televizor, nu ieșiti din case decât pentru motivele specificate în ordonanțele militare și nu uitați să aveți la voi documentele de identitate și declarațiile pe propria răspundere completate. Acestea sunt avertismentele Poliției pentru sărbătorile de Florii (la ortodocși) și de Paște (la catolici) din acest sfârșitde săptămână. Polițiștii atrag atenția că amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt între 2000 și 10.000 de lei. Dacă faptele sunt mai grave, se poate ajunge și la pedepse cu închisoarea.

Vă prezentăm în continuare textul integral al comunicatului pe care Poliția Română l-a transmis tuturor cetățenilor, prin intermediul presei, vineri, 10 aprilie:

„Trecem cu toții printr-o încercare, din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună. Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele. Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și ATENȚIE:

Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră,

Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane. Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei,

Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on line. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult. Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii,

Parcurile sunt închise, grătare faceți doar acasă! Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricționat în pădurea Băneasa, dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică și Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele. Parcurile sunt și rămân închise.

Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 10.000 de lei. Cei peste 1.800 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă, zilnic, pentru siguranța dumneavoastră! Respectați Ordonanțele Militare!”, se arată în comunicatul Poliției.

Distribuie acest articol:

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked