Bilanțul COVID-19 din 3 aprilie: record de infecții! Care este explicația:

sursa foto: gov.ro

Vineri, 3 aprilie, au fost raportate oficial cele mai multe cazuri de infecții cu coronavirus de când a început epidemia în România. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 445 de cazuri noi. În total, numărul de îmbolnăviri de COVID-19 confirmate la noi în țară a ajuns la 3.183. Ministrul a explicat că numărul de cazuri a crescut brusc pentru că a crescut numărul de testări. Până vineri, 3 aprilie, numărul de cazuri noi de infecții cu coronavirus raportate la 24 de ore nu fusese mai mare de 300.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până pe 3 aprilie, la ora 13.00, dintre persoanele confirmate pozitiv în România, 283 au fost declarate vindecate și externate. Cele mai mult, 126, în București și 58 în Timiș. Totodată, 122 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, până vineri, 221 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus. Cei mai mulți, 129, se află în Spania, iar 57 sunt în Italia. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până pe 3 aprilie, 25 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

De ce a fost record de infecții raportate? Pentru că s-au făcut și un număr record de teste. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că numai joi, 2 aprilie, s-au făcut 2878 de testări. Ministrul a precizat că s-au alocat 23 milioane lei pentru testări PCR, considerate de specialiști cele mai sigure. Specialiștii au explicat, însă, că efectuarea unui test PCR durează mai multe ore și că operațiunea este mai migăloasă. Deci, rezultatele la aceste teste vor veni mai greu. Conform celor spuse de Tătaru, capacitatea de testare a crescut de la 1 centru la 35 de centre. De la începutul pandemiei și până vineri, 3 aprilie, la ora 13.00, la nivel național, fuseseră prelucrate 31.657 de teste.

Câte focare de infecție sunt în România? Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat vineri, 3 aprilie, că sunt trei focare mari de infecție: Suceava, Arad și Deva. Conform datelor oficiale, pe teritoriul României, sunt în carantină instituționalizată 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până pe 3 aprilie, 285 de dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat 744 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Polițiștii au depistat, în același interval, 9.143 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Ministrul Sănătății, apel către cadrele medicale: Frații mei! În contextul în care câteva zeci de cadre medicale de la spitale din toată țara și-au dat demisiile în ultima perioadă, iar în spațiul public s-a vehiculat ideea pedepsirii acestora, ministrul Nelu Tătaru a făcut un apel către toți medicii și toate asistentele. „Frații mei, România are nevoie de voi. Suntem toți într-o luptă contra-cronometru. E un moment dificil. Medicina românească, întotdeauna europeană, a rezistat mereu. Nu a clacat. Acest virus ne-a schimbat radical viața. Toți ne întrebăm cât va dura și când ne vom putea întoarce la normalitate. Nimeni nu are răspunsul. Fac apel la cetățeni să respecte măsurile impuse, sunt luate pentru a vă proteja viața și sănătatea. Fiți partenerii noștri în lupta cu pandemia”, a declarat ministrul Tătaru, medic chirurg la bază. Tătaru a mai afirmat că Unifarm a distribuit 153.000 combinezoane, 1.353.310 mănuși și măști, viziere, dezinfectanți, halate sterile, biocide. De asemenea, el a promis că vor fi aduse în țară 200 de ventilatoare mecanice.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked