Bilanțul COVID-19 din 31 martie. De ce durează testarea atât de mult:

sursa foto: Tumisu, pixabay

Numărul persoanelor din România infectate cu coronavirus a ajuns la 2245. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate și au fost externate, cele mai multe în București (unde sunt și cele mai multe îmbolnăviri) și în Timiș. Din păcate, 69 de persoane diagnosticate cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu și Ialomița, au decedat. Datele au fost furnizare de Grupul de Comunicare Strategică marți, 31 martie, la ora 13.00.

Cu cât a crescut numărul îmbolnăvirilor față de ziua precedentă? Numărul infectărilor cu coronavirus a avut cea mai mare creștere raportată la ziua precedentă, apropiindu-se de 300. Mai exact, s-au înregistrat 293 de cazuri noi. Trebuie știut că aceștia sunt confirmați pozitiv de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Sunt multe alte teste în prelucrare. Până marți, 31 martie, la ora 13.00, la nivel național, fuseseră prelucrate 24.654 de teste. La Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), erau internați 62 de pacienți, dintre care 36 în stare gravă. Pe întreg teritoriul României, erau în carantină 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane erau în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De ce a crescut brusc numărul morților în ziua de 30 martie? Luni, 30 martie, autoritățile au anunțat că numărul deceselor a crescut cu 13, toate înregistrate la Suceava. Asta nu înseamnă că toți acei oameni au murit în aceeași zi, ci doar că în ziua respectivă a venit de la INSP confirmarea îmbolnăvirii lor de COVID-19. Aceste persoane erau internate în diferite secții din spital, pentru că sufereau și de alte boli. Li s-au luat probe pentru infectarea cu coronavirus și au fost trimise la laboratoarele specializate. Din păcate, ei au murit până la sosirea rezultatelor.

Cât durează testarea pentru infecția cu coronavirus? Deși s-a spus că există două tehnici de testare, dintre care una rapidă, foarte mulți specialiști spun că aceasta nu este și foarte sigură. Medicul Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș a declarat pentru hotnews.ro că varianta cea mai bună este testarea prin intermediul PCR (polymerase chain reaction). Testul PCR durează 4 ore din momentul introducerii probelor în aparat. Medicul specialist Cătălin Apostolescu, tot de la Matei Balș, a explicat pentru hotnews.ro că analizele vin grupate în niște kit-uri care permit prelucrarea a 10-20-30 de teste în același timp. Iar ele nu se lucrează decât după ce se completează trusa respectivă. Dacă prelucrarea unei singure probe durează 4 ore, atunci când se bagă mai multe probe în lucru, un kit întreg, timpul necesar se duce la 8 ore. Gândiți-vă că sunt zeci de mii de teste care așteaptă să fie prelucrate. Unui pacient i se fac 3 testări: una inițială, una la ieșirea din perioada de carantină (14 zile) și încă una după 24 de ore. Conform digi24.ro, autoritățile anunțau pe 23 martie că în România erau 11 centre de testare.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked