Când se deschide turismul în România. Ce măsuri se vor lua în localuri și pe plaje:

sursa foto: gov.ro

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 că, dacă rezultatele evaluărilor după relaxarea restricțiilor sunt bune, turismul în România s-ar putea redeschide pe 15 iunie. Prima evaluare va fi la sfârșitul acestei săptămâni, când se va vedea ce s-a întâmplat după perioada 15-17 mai, în care toată lumea a ieșit din casă. Dacă toate lucrurile vor merge normal, la începutul lui iunie se vor deschide terasele, în condiții speciale. Se vor lua măsuri pentru păstrarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și vor sta maximum 8 persoane la aceeași masă. Se va face apoi o nouă evaluare și, din 15 iunie, s-ar putea da drumul la turism în România. Și pe plaje se vor lua măsuri de distanțare socială.

„Putem vorbi de sezon estival în momentul în care vom finaliza această evaluare de două săptămâni. (…) Dacă toate lucrurile merg normal vorbim de o primă relaxare cu deschidere de terase la începutul lui iunie, apoi o nouă evaluare, și cred că 15 iunie poate fi o dată, în cazul în care toate lucrurile sunt în regulă, atunci putem vorbi și de munte și de mare și de turism în România”, a declarat ministrul Economiei. El a vorbit și despre măsurile speciale pe care vor fi obligați se la ia operatorii din turism. „Nu vă așteptați ca măsurile să fie în așa fel încât să nu poată fi puse în aplicare. Vorbim de măsuri normale de distanțare socială, e clar că pe terasă nu pot purta măști, asta este evident. Sunt convins că măsurile luate în cazul în care acest lucru va fi posibil vor fi ușor de pus în practică. (…) Nu vreau să punem în pericol sănătatea oamenilor și a turiștilor doar de dragul de a avea un câștig imediat”, a precizat ministrul Virgil Popescu.

Ce măsuri speciale se vor lua în localuri și pe plaje. Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, a explicat la Digi24 în ce condiții vor merge turiștii români la plajă în această vară: „ne-am uitat foarte atent la ce fac colegii noștri din celelalte țări. Am propus pentru redeschiderea teraselor și după două săptămâni, la 15 iunie, pentru deschiderea restaurantelor cu spații închise măsuri care vizează distanțe de minimum 2 metri între mese, maximum 8 persoane la aceeași masă (…) Un maximum de 50% din capacitate ocupată pentru restaurantele închise. În spațiile de cazare, măsuri foarte simple.” În ceea ce privește măsurile luate pe plajă, Corina Martin a spus că se recomandă o distanță de 4 metri între șezlonguri. „Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, a mai precizat aceasta.

Ce se întâmplă cu turismul în Grecia și Bulgaria. Bulgaria, Grecia și Serbia vor crea o bulă turistică și vor renunța la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări de la 1 iunie. Și România a fost invitată să se alăture, dar autoritățile de la București nu au luat încă o decizie. „România trebuie să mai parcurgă o etapă și anume aprobarea stării de alertă de către Parlament. Trebuie să vedem dacă vor există modificări la starea de alertă pe care Parlamentul am înțeles că le va aduce. Apoi, în urmă evaluării, putem vorbi de încheierea unei eventuale înțelegeri”, a declarat la Digi24 ministrul Economiei, Virgil Popescu. „Nu există nicio certitudine cu deschiderea sezonului turistic cu 1 iunie. Este doar o propunere. Nu s-a semnat încă niciun parteneriat între cele trei țări. Urmează să mai avem săptămâna viitoare încă o întâlnire între cei patru premieri și ne dorim ca românii care pleacă în vacanță să fie în siguranță și să nu aibă probleme cu o eventuală carantină”, a subliniat ministrul Economiei.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked