Ce se întâmplă cu relaxarea de la 1 iulie. Ludovic Orban anunță sporirea controalelor pe plaje și terase:

sursa foto: gov.ro

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni, 29 iunie, că următoarea etapă de relaxare ar putea fi amânată din cauza evoluției epidemiei de COVID-19. Conform unor surse guvernamentale, citate de digi24.ro, specialiștii reuniți luni dimineață în ședința grupului tehnic pentru COVID, au decis să nu introducă noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. În schimb, se va intensifica verificarea modului în care agenții economici, dar și populația respectă măsurile de prevenire a răspândirii epidemiei. Ludovic Orban a anunțat că miercuri, 1 iulie, va avea loc o ședință în care a convocat toate structurile din Guvern, pentru a analiza planul de măsuri și pentru a le da dispoziție să amplifice controalele. Prim-ministrul s-a arătat îngrijorat de situația de la mare, de pe plajă, dar și de la terase.

Prim-ministrul este sceptic cu privire la o nouă etapă de telaxare de la 1 iulie, precizând că se va face o analiză a evoluției epidemiei și a respectării măsurilor de prevenție. „Evoluția în ultimele 10 zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat Ludovic Orban, citat de digi24.ro. „Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. (…) Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. (…) Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuți de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile”, a subliniat șeful guvernului.

Ce a spus Orban despre aglomerațiea de pe terase. Ludovic Orban a declarat că este îngrijorat de ceea ce a văzut pe plaje și pe terase în weekend. „S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și există un risc crescut de transmitere. Și pe plajă s-a intrat într-o devălmășie și nu s-au mai respectate regulile. Și pe terase, poate trebuie regândite regulile. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut imagini. Practic nu s-a mai respectat nicio regulă”, a explicat prim-ministrul. Orban a precizat că s-a avut în vedere și creșterea numărului de persoane care pot să participe la un eveniment privat, însă autoritățile vor analiza dacă această măsură mai este posibilă. „Am avut în vedere să extindem regulile pentru participanți, dar vedem dacă mai e posibil lucru acesta. Doar în măsura în care oamenii respectă regulile”, a concluzionat șeful guvernului.

Ministrul Sănătății se teme de Valea Prahovei și de litoral! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat duminică seara, la Digi24, că autoritățile analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, deoarece acolo se respectă cel mai puțin regulile. „Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile (…) În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a subliniat Tătaru. Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locații de vacanță, ministrul Sănătății a spus că nu, dar că agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked