China, sub cod roșu din cauza taifunului Lekima.

Autoritățile chineze au declarat cod roșu din cauza unui puternic taifun care se îndreaptă spre coasta de est a țării, informează BBC.com.

Taifunul Lekima afectează, în prezent, Taiwanul, unde se înregistrează vânturi de peste 190 de kilometri pe oră, și va atinge uscatul sâmbătă, în provincia Zhejiang a Chinei.

Ministrul chinez pentru situații de urgență a anunțat că echipele de intervenție au fost deja trimise în regiune pentru a ajuta la operațiunile de evacuare și limitare a problemelor ce vor fi cauzate de furtună. Mii de oameni au fost avertizați să se pregătească de evacuare ți în regiunea din apropierea Shanghaiului.

Risc crescut de inundații. Trenuri și vase de croazieră oprite

Avertizări privind riscul crescut de inundații au fost emise pentru secțiunile estice ale fluviului Yangtze și ale Fluviului Galben și sunt valabile până miercuri.

Vasele de croazieră au primit instrucțiuni să-și amâne sosirea în portul Shanghai, iar unele trenuri nu vor circula în weekend, inclusiv unele legături cu capitala Beijing.

Lekima este unul dintre cele două taifunuri din Pacificul de vest din acest moment. Mai la est, taifunul Krosa a adus ploi torențiale foarte puternice asupra insulelor Guam și Marianei de Nord. Krosa se îndreaptă spre nord-vest și ar putea lovi Japonia săptămâna viitoare.

Taifunul a cauzat deja probleme în Taiwan

Lekima, care este al nouălea taifun din 2019, a devenit tot mai puternic și s-a transformat într-un supertaifun miercuri. Vineri trecea prin nordul Taiwanului, cauzând anularea zborurilor și închiderea școlilor și a clădirilor de birouri.

Peste 40.000 de locuințe au rămas fără electricitate, iar trenurile taiwaneze de mare viteză au fost suspendate la nord de Taichung.

Furtuna a lovit la o zi după ce regiunea de est a Taiwanului a fost zguduită de un seism de magnitudine 6 pe Richter. Experții avertizează că riscul de producere a alunecărilor de teren, din cauza cutremurului, a fost mărit de ploile puternice aduse de Lekima.

Taifunul a adus ploi puternice și vânt și în sud-vestul Japoniei, unde circa 14.000 de locuințe au rămas vineri fără energie electrică.

Serviciul meteo al Chinei a anunțat că este de așteptat ca intensitatea uraganului să scadă până când va ajunge pe coasta estică. China are un sistem de avertizare cu coduri de patru culori, codul roșu indicând fenomenele meteo cele mai severe.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked