De aici descărcați noile formularele cu care puteți circula în afara locuinței

sursa foto: Free-Photos, pixabay

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut publice modelul de adeverință de la angajator și modelul de declarație pe propria răspundere pe care trebuie, din 25 martie, să le prezentați polițiștilor sau jandarmilor care vă opresc pe stradă. Reamintim că, prin ordonanța militară numărul 3, emisă marți, 24 martie, de ministrul afacerilor interne Marcel Vela, s-au instituit mai multe restricții de circulație pe tot teritoriul României în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus.

Atât adeverința de la angajator, cât și declarația pe propria răspundere trebuie completate în prealabil și purtate la dumneavoastră ori de câte ori ieșiți din locuință. De asemenea, trebuie să aveți la dumneavoastră actele de identitate și legitimația de serviciu. Polițiștii sau jandarmii care vă verifică pot fotografia documentele, dar prevăzător ar fi să aveți mai multe copii ale adeverinței sau ale declarației pe propria răspundere. Toate detaliile despre restricțiile de circulație introduse de ordonanța militară 3 le găsiți aici: https://devreme.ro/romania-in-carantina-toate-restrictiile-din-ordonanta-militara-3/

Puteți descărca modelul de adeverință de la angajator de aici

Puteți descărca noul model de declarație pe propria răspundere de aici

Atât modelul de adeverință cât și cel de declarație pot fi scoase la imprimantă și apoi completate cu pixul. Conform site-ului Ministerului Afacerilor Interne, declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf (de mână), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked