Decizie importantă pentru cei ce se pregătesc să plece în Grecia cu mașina. Ce au hotărât autoritățile elene:

sursa foto: facebook.com/descoperagrecia

Autoritățile de la Atena au luat o decizie importantă pentru turiștii care vor să ajungă în Grecia cu mașina: până marți, 14 iulie, a fost suspendată emiterea formularelor de călătorie. Așadar, cine a obținut formularul până acum poate pleca în concediu în Grecia cu mașina, cine nu, trebuie să aștepte reluarea emiterii acestuia. Nu sunt afectați cei care ajung cu avionul pe insulele grecești. Reamintim că, de miercuri dimineață, este obligatorie și prezentarea unui test negativ COVID la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în Grecia, Kulata-Promachonas.

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile elene, platforma electronică care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu va fi disponibilă până marţi, 14 iulie, ora 00:01, pentru intrarea în Grecia pe cale rutieră. Ministerul român de Externe (MAE) confirmă măsurile luate de autoritățile de la Atena: formularele de călătorie pentru Grecia, pe cale rutieră, au fost suspendate până marți. Testul negativ pentru COVID-19 de care este nevoie la graniță devine obligatoriu de miercuri. „Toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a informat, sâmbătă, un comunicat MAE. Comunicatul precizează că această obligaţie intră în vigoare începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6:00, şi nu 14 iulie, aşa cum comunicaseră, iniţial, autorităţile elene.

Testul COVID, numai în laboratoare acreditate. Testul trebuie efectuat într-un laborator acreditat, iar certificatul trebuie să fie emis în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective. MAE precizează că prezentarea acestui test nu exclude obligaţia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei. Astfel, cetăţenii români care au completat deja aceste formulare vor putea intra în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat până la acest moment vor trebui să îşi reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie. Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă (le puteți completa AICI). Autoritățile elene precizează că turiștii care intră în Grecia vor fi testați aleatoriu în continuare, chiar dacă au formularul electronic completat și testul COVID negativ certificat de un laborator acreditat.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked