Discriminare! Ce pățește populația din zona cu cei mai mulți români infectați cu coronavirus din Germania:

sursa foto: Jonas Schmidt, pixabay

Oameni insultați, mașini zgâriate și asta numai pentru că provin din districtele Gutersloh și Warendorf din Germania, zone în care a fost instituită recent carantina din cauza focarului de COVID-19 de la abatorul Tonnies, în care lucrează mii de români. Un purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel a calificat drept inacceptabilă atitudinea față de locuitorii din cele două zone, precizând că oricine s-ar putea trezi în aceeași situație, relatează AFP. Reamintim că joi, 25 iunie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a anunțat că 996 de români care lucrează la cel mai mare abator din Germania, aparținând miliardarului Clemens Tonnies, sunt infectați cu noul coronavirus. În cadrul companiei lucrează 3.969 de cetăţeni români. Din cauza acestui focar, autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh, unde se află abatorul. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin, Warendorf.

Poziția cancelarului Angela Merkel. „Faptul că oamenii din Gutersloh și Warendorf sunt uneori insultați iar mașinile lor zgâriate este bineînțeles inacceptabil și constituie un comportament respingător”, a declarat Steffen Seibert, purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă. „Trebuie să arătăm respect și simpatie unii față de ceilalți, în special în situații dificile”, a subliniat acesta, adăugând că oricine s-ar putea trezi în aceeași situație. Germania a reinstituit marți, 23 iunie, pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei de COVID-19, măsuri de restricție în Renania de Nord-Westfalia (în care se află districtele Gutersloh și Warendorf) după izbucnirea unui focar major de infecții cu noul coronavirus la Tonnies, cel mai mare abator din Europa.

Discriminrea față de cei aflați în carantină. AFP informează că mai multe landuri germane au anunțat că locuitorii din regiunile afectate de noile focare nu sunt bineveniți pe teritoriul lor. Un cuplu din Gutersloh, districtul în care se află abatorul Tonnies, a fost întors din drum după ce a încercat să viziteze insula Usedom, din nordul Germaniei, în timp ce autoritățile din Bavaria, regiunea montană din sudul țării, au afirmat că hotelurile nu vor accepta rezervări din regiunile cu risc ridicat de infectare cu coronavirus. Șeful guvernului local din landul Renania de Nord-Westfalia a sfătuit locuitorii care vor să călătorească în restul țării să se testeze pentru a demonstra că nu sunt purtători ai virusului. „Dar nu este normal ca rezidenții din Gutersloh să fie stigmatizați în mod fățiș”, a declarat acesta.

Record de români infectați la abatorul Tonnies. Numărul românilor infectați cu coronavirus la cel mai mare abator din Germania, care aparține miliardarului Clemens Tonnies, era în continuă creștere. Un bilanț prezentat joi, 25 iunie, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), menționa că sunt 996 de români bolnavi în rândul angajaților, adică două treimi din numărul total al lucrătorilor diagnosticați cu COVID-19 până acum. În cadrul companiei lucrează 3.969 de cetăţeni români. Autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh, unde se află abatorul, până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcţie de evoluţia situaţiei. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin, Warendorf. Potrivit MAE, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română. Vineri, 26 iunie, conform datelor furnizate de autoritățile române, 4.793 de cetățeni români erau confirmați cu coronavirus în străinătate. Cei mai mulți dintre aceștia, 2.075, s-au îmbolnăvit în Germania.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked