Firea, deranjată vizibil de alianța dintre PNL și USR PLUS de la București. Speranța ei este Băsescu:

sursa foto: facebook.com/gabifirea

Gabriela Firea, Primarul General în funcție al Bucureștiului, a reacționat exagerat după ce PNL și Alianța USR PLUS au anunțat că s-au înțeles și vor susține candidați comuni la Primăria Capitalei și la primăriile de sectoare. Aceasta a postat două mesaje pe Facebook, ambele în aceeași zi, prin care a încearcat să bagatelizeze alianța dreptei. În realitate, nu a făcut decât să arate cât de mult o deranjează. Fire temperamentală, Firea a vrut să pară indiferentă, dar i-a ieșit exact contrariul. Pentru ea, lucrurile se complică în acest moment și numai intrarea în luptă a lui Traian Băsescu îi mai poate reda speranța că va obține un nou mandat de Primar General.

Matematic, calculele sunt simple: PNL și USR PLUS au mai mulți simpatizanți în București decât PSD. Speranța Gabrielei Firea era ca voturile acestora să se împartă, așa cum s-a întâmplat când și-a căștigat mandatul actual. După ce PNL și USR PLUS s-au înțeles să îl susțină pe Nicușor Dan, nu mai poate spera decât ca Traian Băsescu să candideze din partea PMP și să rupă din alegătorii dreptei. Cu riscul, însă, că Băsescu îi va fi un contracandidat incomod în campanie. Mai incomod decât Nicușor Dan. Băsescu nu o va menaja pe Firea, dacă va vrea să aibă priză la electoratul anti-PSD.

Pentru Gabriela Firea ar mai fi și varianta unei mobilizări a propriului electorat și a unei demobilizări în tabăra PNL-USR PLUS. Este, însă, lucrul la care se pricepe cel mai puțin primarul în funcție al Capitalei. După cum o dovedește și cu postările de sâmbătă de pe Facebook, Firea este maestră în a-și ostiliza alegătorii anti-PSD din București. În plus, mai este și primarul de la sectorul 3, Robert Negoiță, și mai este și alianța lui cu Victor Ponta. Niște voturi se vor duce și spre aceștia. Și nu de la simpatizanții PNL și ai USR PLUS.

„Mă întorc la roșii! Poate fac o salată!” Într-o postare pe Facebook după ce PNL și USR PLUS au anunțat că vor susține candidați comuni la primăriile Bucureștiului, Gabriela Firea a încearcat să minimalizeze importanța evenimentului politic de sâmbătă: „Bulversant! Teribil! Eclatant! Fabulos! Abracadabrant!! Dacă nu ar fi de râs, ar fi chiar de plâns!”, a scris Gabriela Firea. Ea și-a atacat apoi rivalii politici reproșându-le liberalilor nerealizările de la guvernare, iar celor din USR că nu au o ideologie închegată. Gabriela Firea a precizat că reacția sa nu poate să fie decât de „dezgust” pentru manipularea pe care o practică adversarii ei politici și că se îndoiește de unitatea dreptei, pe care o califică drept o „parodie”. „Aveam de toate, dar nu aveam dreapta unită! Unită să ce? Să fure? Să mintă? Să aducă în posturi-cheie semidocți, rubedenii, să transfere haosul din Guvern la Primărie? Să dea tunuri de genul Unifarm? Să dea retrocedari de genul tranzacției pentru frații Micula, să scoată patrimoniul la vânzare pe 2 lei, să readucă cele 4-5 firmele căpușă care au subjugat bugetul Capitalei? Asta au făcut la guvernare, asta vor să facă și prin primarii și consilii județene!”, a spus Gabriela Firea. „Mă întorc la roșii! Poate fac o salată!”, a scris în încheiere primarul general al Capitalei.

„Clădirea Guvernului a fost pângărită!” Tot sâmbătă, Gabriela Firea a postat un mesaj pe Facebook înainte ca PNL și USR PLUS să anunțe că s-au înțeles. În această postare, Firea a criticat faptul că negocierile dintre cele două formațiuni politice s-au desfășurat în clădirea Guvernului și a atașat două poze: una de la discuțiile cu Federația Sanitas și alta de la discuțiile dintre PNL și USR PLUS. „Dar ce mai luptă Guvernul noaptea cu noul virus! Priviți!! Abuz de funcție! Abuz de putere! Abuz de încredere! Folosirea fondurilor publice pentru interese de partid! În stânga (sus) acum câteva zile, o delegație Sanitas, cu multe probleme rămase nerezolvate de către guvernanți. În dreapta (jos) o delegație politică, venită aseară să joace păcănele la Guvern! În aceeași sală! Dacă mai aveam cu toții vreo speranța că acest guvern lucrează de dimineață până seară în interesul romanilor, una mică, mică, această s-a năruit definitiv!”, a scris Gabriela Firea. Aceasta a afirmat că este vorba despre un „caz unic în lume, raportat la țările democratice, nu la dictaturi”. „Clădirea Guvernului din Piața Victoriei – cea care ar trebui să fie laboratorul deciziilor bune pentru toți românii, indiferent de regiune istorică, vârstă, profesie, confesiune, opțiuni politice – a fost pângărită prin transformarea acesteia în loc de tranzacții politice murdare, în detrimentul cetățenilor. În sala Moldova, de la etajul 1, în care de obicei sunt primite delegațiile sindicatelor, patronatelor, investitorilor strategici – din ce în ce mai puțini -, au fost chemați politicienii care nu au altceva planificat decât să dea tunuri în București!”, a subliniat Gabriela Firea, candidatul PSD pentru un nou mandat de primar general al Capitalei.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked