Noi restricții pentru românii care intră în Austria. Ce trebuie să completeze cei aflați în tranzit:

sursa foto: andreasN, pixabay

Austria a anunțat că de luni, 27 iulie, aplică noi condiții pentru intrarea cetățenilor români pe teritoriul său, inclusiv în cazul tranzitului. Români care au ca destinație Austria vor trebui să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte și nu cu maximum 96 de ore, cum era până acum. Dacă nu au acest test, cetățenii veniți din România vor fi obligați să intre în izolare și să suporte costurile cazării. Cei care doar tranzitează Austria trebuie să completeze o declarație de tranzit și să aibă asupra lor documente justificative care să le garanteze intrarea în țara de destinație.

Ce trebuie să completeze românii aflați în tranzit. Pentru cetățenii care vin din România și care merg spre destinații din alte state, tranzitul pe teritoriul austriac este permis în regim permanent, cu condiția să se desfășoare fără oprire. Autoritățile austriece pot solicita, însă, prezentarea unor documente justificative care să garanteze intrarea în țara de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc. În plus, cei care doar tranzitează Austria trebuie să completeze și o declarație de tranzit. Aceasta este disponibilă AICI. 

Condiții noi pentru cei care au ca destinație Austria. Cetățenii români care merg în Austria vor trebui să prezinte, la intrarea în această țară, rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză, care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte. Măsura intră în vigoare începând de luni, 27 iulie 2020, ora 00.00, și va fi valabilă cel puțin până la 30 septembrie 2020, a anunțat Ministerul român de Externe (MAE). Până acum, testul trebuia să aibă valabilitate de maximum 96 de ore. Dacă nu au acest test, cetățenii români vor fi obligați să intre în izolare și să suporte costurile cazării. Singura veste cât de cât bună este că perioada de izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată a fost redusă de la 14 zile la 10 zile. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită timp de 10 zile se suspendă. În situația în care cetățenii veniți din România nu vor prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, nu li se va permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. 

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked