Pacienți reinfectați cu coronavirus la Sibiu. Care sunt explicațiile medicilor:

sursa foto: fernando zhiminaicela, pixabay

Șase persoane s-au reinfectat cu noul coronavirus la Sibiu și au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU). Dintre acestea, două mai sunt încă în spital, între care o femeie de 49 de ani aflată la terapie intensivă. Șefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a SCJU, medicul Victoria Bîrluţiu, a spus la Digi24 că toți cei șase pacienți aveau anticorpi de la o infectare anterioară, iar acest fapt sugerează o reinfectare cu un virus cu tulpina modificată. Medicul recomandă tuturor să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea socială, indiferent dacă au trecut sau nu prin infecția cu coronavirus.

Ce a declarat medicul Victoria Bîrluțiu. Șefa Secției Clinice de Boli Infecțioase a SCJU a confirmat pentru Digi24 că este vorba de șase pacienți reinfectați laSibiu, dintre care patru au fost externați. „Doi sunt încă spitalizați. O problemă deosebită este ultimul caz, o femeie de 49 ani, care a făcut reinfecție ca formă severă cu insuficiență respiratorie acută, necesitând supravegherea în ATI. Ceilalți au evoluat favorabil. Medicul a precizat că nu poate spune cu exactitate că este vorba despre o reinfectare cu un virus cu tulpina modificată, dar că este posibil acest lucru. „Nu pot spune dacă e vorba de o tulpină modificată, pentru că nu am avut tulpina inițială, ca să facem secvențierea genomică și să comparăm tulpinile. Pacienții au în totalitate anticorpi care confirmă că au trecut printr-un episod anterior de infectare și că sunt protejați, iar asta sugerează o posibilă reinfecție cu o tulpină modificată. Dacă e una și aceeași tulpină, poate fi o formă mai ușoară, dar dacă sunt tulpini diferite, anticorpii nu protejează încrucișat față de cea de-a doua tulpină. Tot ce se întâmplă ne face să concluzionăm că există riscul de reinfecție, probabil nu o singură reinfecție. Sunt foarte multe modificări ale tulpinilor la nivel mondial”, a precizat medicul Victoria Bîrluțiu, citată de digi24.ro.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked