Primarul Negoiță, amendat! De ce nu a crezut lumea o iotă din explicațiile lui:

Având în vedere imaginile difuzate ieri, 19 aprilie, în spațiul virtual, Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu, iar primarul sectorului 3, Robert Negoiță, și însoțitoarea lui au fost amendați cu câte 10.000 de lei fiecare pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare. Este deznodământul unei povești care a încins site-urile de știri. Primarul Negoiță, a fost, fără îndoială, atracția primei zile de Paște din 2020. Echipat „de lucru”, cu pantaloni tip bermude albaștri (să fie clar, nu erau pantaloni scurți), cu o cămașă roz cu mânecile suflecate la manșete și încălțat cu pantofi sport, primarul a fost surprins de o doamnă de la el din sector mergând cu bicicleta prin parcul IOR. Supărată pentru că oamenii simpli nu au voie în parc pe timp de epidemie, doamna respectivă l-a filmat pe primar „în exercițiul funcțiunii” și l-a postat pe facebook ca să îl vadă o țară întreagă. Ba, a avut și un scurt dialog cu edilul, care i-a explicat că este la serviciu și verifică dacă totul este în regulă.

Explicațiile primarului. Contactat de presă, primarul a detaliat ulterior ce făcea în parc când restul cetățenilor nu mai văd parcurile decât la televizor sau pe internet. Concluzia? Chiar și cel mai prost inspirat politician s-ar jena de explicațiile pe care domnul Negoiță le-a dat. Am mai văzut un caz similar, în care președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, a fost surprins la pescuit, tot în timp ce ordonanțele militare își produceau efectele. Dar măcar respectivul și-a cerut scuze și a plătit și o amendă. Primarul Robert Negoiță a ținut-o, însă, pe a lui, cum că a fost la muncă fix în ziua de Paște și că și-a luat și iubita cu el ca să n-o lase singură acasă (frumos gest, totuși).

A inspectat zona de aspersie! Într-o declarație pentru hotnews.ro, domnul Negoiță a explicat cum a inspectat el zona de aspersie, spațiile verzi, copacii, toaletările, cositul, lacul, nivelul apei din lac, pavajul și mobilierul urban (Doamne, când o fi avut timp să le facă pe toate?!). Și a mai spus edilul că nu avea la el un coș pentru picnic, așa cum l-a acuzat doamna care l-a filmat, ci două bucăți plase cu pâine uscată, ca să dea la rațe și la lebede. De mâncare. Nu trăim într-o țară normală, a conchis primarul, nici la treabă nu am voie să mă duc!

Două mici observații. Sigur, nu putem contesta că în capul domnului Negoiță a fost în permanență ideea că se află la muncă (mersul pe bicicletă și menținerea echilibrului pe două roți necesită un efort), dar avem două mici observații de făcut. În primul rând, ținuta domnului primar într-o zi de lucru. A mers la serviciu în bermude și costumația aceasta poate fi pusă pe seama faptului că era cald afară. Dar se naște întrebarea: în luna iulie, când se presupune că va fi și mai cald, cum va fi ținuta de serviciu?…Nici nu îndrăznim să ne închipuim. În al doilea rând, ne gândim la cei care se ocupă de mentenanța parcului (așa i-a spus domnul Negoiță, mentenanța parcului). Cum îi mai ține domnul primar în funcții, dacă chiar domnia sa a constatat că sunt lucruri care trebuie rezolvate?! Menționăm că parcul este închis pentru public încă din luna martie. Adică s-a defectat stând.

Coronavirusul n-are culoare politică. Luat la întrebări de doamna nemulțumită că un politician are voie în parc, iar oamenii simpli, ba, domnul primar a spus că nu el a închis parcurile și nu el a dat ordonanțele militare (evident, pentru că el este de la PSD, nu de la PNL). Să înțelegem că, dacă era partidul său la butoane, nu le dădea? Domnul Negoiță o fi auzit că, în România, oamenii se îmbolnăvesc de COVID-19 indiferent de simpatiile politice?

În apărarea edilului. Suporterii edilului de la sectorul 3 se întreabă, probabil, de ce se face atâta caz din asta. Ce mare păcat a făcut omul? S-a dus cu bicicleta în parc la serviciu, n-a accidentat pe nimeni. Și nici n-a contribuit la raspândirea coronavirusului în România. Ba, cei mai fanatici dintre suporteri ar putea spune chiar că domnul Negoiță și-a pus el sănătatea în pericol, ca să dea de mâncare păsărilor din parc. Dacă nimerea cu bicicleta într-o groapă și se răsturna, Doamane ferește?! Nu avea nici protecție la genunchi…

Lasând gluma la o parte. Ceea ce a făcut primarul Robert Negoiță, chiar și în condițiile în care a muncit, așa cum susține el, nu este în regulă din două motive. Primul: edilul le-a arătat oamenilor care se chinuie de mai bine de o lună să respecte restricțiile că regulile, în România, sunt doar pentru fraierii care își omoară creierul cu ce să treacă în declarațiile pe propria răspundere. Al doilea: domnul Negoiță poate fi folosit drept model de unii care oricum caută pretexte ca să nu mai stea în case. Și care se pot întreba: dacă ditamai primarul se dă cu bicicleta în parc, noi de ce n-am putea să ne facem de cap în stradă? Totul e să avem niște pâine uscată într-o pungă și să spunem că mergem să hrănim lebedele. Creșterea animalelor este și ea o activitate agricolă…

Distribuie acest articol:

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked