Prognoza meteo pentru 30 de zile. Când scăpăm de ploi:

Vremea s-a schimbat drastic la mijlocul acestei săptămâni din cauza unui front atmosferic rece care a traversat rapid teritoriul țării noastre, spun meteorologii. În urma acestuia, au fost precipitații în vestul, nordul și centrul țării, izolat în rest. Vom remarca însă că începând de vineri, 16 august, temperaturile vor fi treptat în creștere.

Vineri, 16 august, temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 19 si 29 de grade,  cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei și nordul Moldovei, iar cele mai ridicate în sudul țării. De precipitații nu scăpăm în totalitate. Conform ANM, acestea își vor face apariția și vineri în centrul țării, în sud și la munte, unde izolat se mai pot depăși 15-20 de litri pe metru patrat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, precum şi asociat ploilor.

Sâmbătă, 17 august, vremea va fi în general frumoasă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în est şi la munte. Temperaturile maxime de peste zi se vor încadra între 22 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar minimele nopții vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, mai scăzute, spre 6 grade, în depresiuni, unde vor fi condiţii de ceaţă. Pe parcursul zilei, precipitațiile sub formă de ploaie și descărcările electrice vor fi prezente în regiunile intracarpatice, la munte și izolat în celelalte regiuni.

Duminică, 18 august, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime ale zilei de peste 30 de grade, mai întâi în regiunile sudice apoi și în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat.  Precipitațiile pot apărea izolat, dar vor predomina orele cu soare.

În Capitală, vor fi multe ore cu soare, dar își vor face apariția și norii, cu o mai mare probabilitate de ploaie vineri după-masă și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. Temperaturile sunt în creștere și în București. Vineri, maximele vor ajunge la 27…28 de grade, ușor sub valoarea celor normale la această dată. Duminică și luni se vor întoarce căldurile. Duminică, maximele zilei vor ajunge la 31, chiar 32 de grade, iar luni la 33…34 de grade.

 

Cum va fi vremea în următoarele 30 de zile

 

 12.08.2019 – 19.08.2019.  Media valorilor termice estimate pentru această săptămână se va situa în general în jurul celei specifice pentru a doua jumătate a lunii august, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane din vestul şi sud-vestul teritoriului, precum şi în regiunile nord-estice.

19.08.2019 – 26.08.2019.  Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare, local, în regiunile centrale şi apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

26.08.2019 – 02.09.2019.  Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

02.09.2019 – 09.09.2019.  Valorile termice estimate pentru această perioadă se vor situa uşor peste cele specifice începutului de septembrie, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare, local în regiunile centrale şi la munte şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked