Prognoza meteo pentru 12-25 august. Cum va fi vremea în fiecare regiune:

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni. Dacă astăzi, 13 august, am suportat temperaturi ridicate, iar discomfortul termic a predominat în țară, începând din 14 august se va răcori, vor fi vijelii, care vor dura până vineri,  iar temperaturile vor scădea chiar și cu 12 grade în anumite zone, spun meteorologii. Nu va dura mult însă până vom înfrunta din nou călduri insuportabile.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vă prezentăm în continuare cum va fi vremea în fiecare regiune a țării.

Banat

În Banat vremea va fi caniculară în primele două zile ale intervalului când, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 37 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca pe parcursul zilelor de 14 și 15 august să se înregistreze în medie maxime de 25….26 de grade. Apoi, valorile diurne vor crește până spre 32 de grade, în data de 19 august. Va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 28 de grade. În primele zile, media temperaturilor pe timpul nopții va fi ridicată, urmând a se situa în jurul valorii 20 de grade. Apoi, va scădea spre 14 grade, urmând să crească spre 18 grade, în data de 20 august. O nouă răcorire a vremii va conduce la scăderea temperaturilor în cursul nopții spre 14 grade, în medie, la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în noaptea de marți spre miercuri (13 / 14 august) și pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi va fi în creștere spre sfârșitul intervalului (în datele de 23 și 24 august).

Crișana

În Crișana vremea va fi caniculară la începutul intervalului când, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 37 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca în data de 15 august să se înregistreze în medie 25 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel că, în data de 19 august, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade. Va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele 2 zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 26 de grade. În intervalul 12 – 14 august media temperaturilor în cursul nopții va fi de 19…20 de grade. Ulterior, acestea vor scădea semnificativ, urmând a se înregistra în medie 13…14 grade pe tot parcursul intervalului 15 – 18 august. În 19 și 20 august media minimelor nopții va crește spre 16 grade, apoi va scădea din nou. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în noaptea de marți spre miercuri (13 / 14 august), pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi în intervalul 19 – 25 august.

Transilvania

În zilele de 12 și 13 august în Transilvania  vremea va fi caniculară, media maximelor zilei situându-se în jurul a 35 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca în data de 17 august să nu se mai depășească 25 de grade. În intervalul 18 – 20 august vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, urmând a se înregistra în medie, în jur de 30 de grade, apoi va urma o răcorire treptată a vremii. Parcursul minimelor din cursul nopții va fi similar cu cel al maximelor zilei. Astfel, la începutul intervalului se vor înregistra în medie temperaturi minime în jurul a 16 grade, apoi acestea vor scădea spre 12 grade în data de 18 august, pentru ca ulterior, în intervalul 19 -21 august, să crească ușor spre 14 grade. După data de 21 august vremea se va răcori ușor. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 17 august, apoi din nou după data de 20 august.

 

Maramureș

La începutul intervalului, în Maramureș vremea va fi caniculară, media temperaturilor maxime de peste zi situânduse în jurul a 35 de grade, apoi se va răci considerabil, urmând ca în data de 17 august media temperaturilor diurne să nu mai depășească 25 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi ușor până în data de 19 august când, în medie, se vor înregistra în jur de 30 de grade, apoi se va răci din nou, până spre 24…25 de grade, în zilele de 24 și 25 august. Minimele nopții vor scădea spre 12 grade, în data de 15 august, pornind de la valori în jurul a 18 grade în primele zile ale intervalului. Ulterior temperaturile nopții vor crește ușor și treptat, până spre 16 grade în data de 20 august, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca spre sfârșitul intervalului să nu se mai depășească, în medie 13….14 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 -17 august, apoi din nou după data de 19 august.

Moldova

În primele zile ale intervalului, în Moldova media temperaturilor maximede peste zi se va situa în jurul valorii de 35 de grade, apoi vremea se va răci notabil, urmând ca în data de 15 august media regională să nu mai depășească 24 de grade. Ulterior, temperaturile zilei vor crește treptat până spre 32 de grade, în data de 20 august, apoi vor scădea din nou până la valori medii în jurul a 26 de grade în data de 25 august. Media minimelor nopții va scădea de la 19…20 grade, la începutul intervalului, spre 14 grade, în medie, în data de 18 august, va crește apoi ușor până spre 16…17 grade în 21 august, pentru ca ulterior, o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea a 14 grade în data de 25 august. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 17 august, apoi din nou după data de 20 august.

Dobrogea

În Dobrogea valorile diurne vor scădea, de la o medie în jurul a 31 de grade la începutul intervalului, spre 28 de grade în data de 17 august. Ulterior, până în data de 20 august, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra o medie a maximelor zilei în jurul a 29 de grade. După data de 20 august și până spre sfârșitul intervalului, maximele vor scădea ușor, astfel că media regională va fi de 27…28 de grade. Minimele din cursul nopții vor urma un parcurs similar cu cel al maximelor zilei. Minimele vor scădea de la 20…21 de grade, în medie la începutul intervalului, până spre medii în jurul a 18 grade în data de 18 august, vor crește apoi spre 19…20 de grade în 21 august, pentru ca ulterior să scadă ușor spre 18 grade în medie până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în datele de 15 și 16 august.

Muntenia

În primele zile ale intervalului, în Muntenia vremea va fi caniculară, media maximelor din cursul zilei situându-se în jurul a 36 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca, în data de 16 august, în medie să se înregistreze temperaturi maxime în jurul a 28 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta până spre o medie în jurul a 34 de grade în data de 20 august, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca, la sfârșitul intervalului (în data de 25 august) media regională a maximelor zilei să nu mai depășească 28…29 de grade. Temperaturile din cursul nopții vor scădea de la valori medii de 19…20 de grade la începutul intervalului, spre medii în jurul a 16 grade în data de 18 august, apoi vor crește ușor spre 18 grade în data 21 august, pentru ca ulterior să scadă spre 16 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în noaptea de miercuri spre joi (14 / 15 august) și în datele de 15 și 16 august.

Oltenia

În Oltenia vremea va fi caniculară în primele două zile ale intervalului, când media temperaturilor maxime din cursul zilei va fi de 36 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca în data de 16 august media regională a temperaturilor maxime să nu mai depășească 28 de grade. Ulterior acestei răciri vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, urmând ca media maximelor zilei să atingă până la 32 de grade în data de 20 august. O nouă răcorire a vremii ce va surveni după data de 20 august va conduce la scăderea temperaturilor maxime până la sfârșitul intervalului spre 28 de grade, în medie. Minimele din cursul nopții vor scădea spre o medie în jurul a 15 grade în data de 17 august, pornind de la 19…20 de grade la începutul intervalului. Ulterior temperaturile nopții vor crește ușor spre o medie regională în jurul a 18 grade în data de 21 august, apoi acestea vor scădea din nou spre 15…16 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 16 august, apoi după data de 24 august.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked