Vreme călduroasă în următoarele zile. Caniculă joi și vineri.

Foto: Detalii

Meteorologii anunță vreme deosebit de călduroasă în următoarele zile, izolat caniculară, unde discomfortul termic va fi accentuat. Pe arii restrânse însă, îndeosebi la munte, vor fi unele înnorări în partea a doua a zilei, când pot apărea averse şi descărcări electrice. Temperaturile maxime diurne vor atinge frecvent 35 de grade Celsius, chiar 37 de grade, în zonele de câmpie din sud.

Joi, 22 august, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară la amiază în zonele de câmpie din sud şi sud-vest. Discomfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara când se vor semnala averse şi descărcări electrice, pe arii restrânse, îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice. Potrivit ANM, temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 26 de grade, în nordul Moldovei, şi 36 de grade, în Lunca Dunarii, iar cele minime din timpul nopții vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10 grade, unde izolat se anunță condiţii de ceaţă.

Vineri, 23 august, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe suprafețe mici caniculară după-amiaza în zonele de câmpie din sud-vest şi sud, unde disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, când pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice, cu precădere în zonele de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice. Conform ANM, temperaturile maxime din timpul zilei se vor încadra între 25 de grade în Bucovina şi 35 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime de noapte vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 8 grade, unde vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, 24 august, vremea se menține călduroasă în mare parte din ţară. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, iar pe suprafeţe mici se vor semnala averse şi descărcări electrice, mai ales în zonele montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice şi sud-estice. Potrivit ANM, temperaturile maxime din timpul zilei se vor încadra între 27 şi 34 de grade, iar cele minime de noapte vor fi cuprinse între 10 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 7 grade, unde izolat se anunță condiţii de ceaţă.

Meteorologii au emis o informare conform căreia joi, 22 august, și vineri, 23 august, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked