Vreme caniculară în următoarele zile. Unde va ploua:

Foto: Detalii

Vremea a fost călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară la amiază, local în sud și sud-est și izolat în vest și nord-vest, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) a atins și a depășit pragul critic de 80 de unități al discomfortului termic. Meteorologii anunță temperaturi ridicate și în următoarele zile, când maximele diurne vor atinde frecvent valoarea de 35 de grade, în sudul și sud-estul țării, iar pe arii restrânse în vest.  În zonele de deal și de munte vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Luni, 26 august, vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiază în sudul și sud-estul țării, unde și discomfortul termic va fi ridicat.Cerul va fi variabil cu înnorări temporare accentuate cu precădere în cursul zilei în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile intra-carpatice, unde local vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 20 de litri pe metru pătrat și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări ziua în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice, iar de scurtă durată în timpul ploilor. Conform ANM, temperaturile maxime din timpul zilei vor fi cuprinse între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime nocturne se vor încadra între 14 și 23 de grade, mai coborâte în vestul Transilvaniei, unde se anunță condiții de ceață.

Marți, 27 august, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază și cu discomfort termic ridicat, local în Oltenia și Muntenia și izolat în rest. Cerul va fi variabil cu înnorări mai accentuate după-amiaza la munte în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Conform ANM, temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 27 și 36 de grade, iar cele minime din timpul nopții vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

Miercuri, 28 august, vremea se menține călduroasă, caniculară la amiază și cu discomfort termic ridicat, local în sud și izolat în vest. Cerul va fi variabil în zonele montane, unde după-amiază, doar izolat, vor fi ploi trecătoare și posibil descărcări electrice, iar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Conform ANM, temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 26 și 35 de grade.

În București, în intervalul 26-28 august, vremea se va menține călduroasă, caniculară la orele amiezelor, iar discomfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil luni și mai senin în zilele următoare. Vântul va sufla în general moderat, în prima zi, apoi va slăbi în intensitate. Conform ANM, temperaturile maxime din timpul zilei se vor situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cele minime ale nopții vor fi de 18-20 de grade, mai scăzute în zona preorășenească.

Meteorologii au emis o informare specială pentru Capitală în intervalul 26-29 august, conform căreia vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime ale zilei vor atinge 34…36 de grade, iar cele minime ale nopții vor fi de 17…20 de grade.

Cum va fi vremea în următoarele 30 de zile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat şi prognoza lunară, valabilă până pe 23 septembrie.

26.08.2019 – 02.09.2019 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

02.09.2019 – 09.09.2019 

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor putea avea o tendinţă uşor deficitară, local în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

09.09.2019-16.09.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată ţara, dai mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

16.09.2019 – 23.09.2019

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor putea fi uşor excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked