Prognoza pentru 19-21 august: revine vremea caniculară !

Meteorologii anunță vreme deosebit de călduroasă în următoarele zile, caniculară în anumite regiuni, cu temperaturi maxime de până la 37 de grade, însă izolat vor apărea și ploi de scurtă durată.

Luni, 19 august, vremea se încălzește în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în zonele deluroase și montane și mai mult senin în restul teritoriului, iar  vântul va sufla slab și moderat. Conform ANM, temperaturile maxime de peste zi se vor încadra între 26 de grade în zonele depresionare și 34 de grade, posibil izolat 35 de grade, în sud-vest, minimele nopții vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, unde se anunță condiții de ceață. În Capitală, vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă a zilei va fi cuprinsă între 32 și 33 de grade, iar cea minimă a nopții de 15-17 grade.

 Marţi, 20 august, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în vest și sud-vest. Cerul va fi mai mult senin, în zonele montane vor fi unele înnorări după-amiaza, iar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în sud-estul teritoriului. Conform ANM, temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar minimele nopții vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi și condiții de ceață. În Capitală, vremea se menține călduroasă cu o temperatură maximă ziua de 33-34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă a nopții va fi de 17-19 grade.

Miercuri, 21 august, vremea va fi în continuare călduroasă, iar discomfortul termic va fi ridicat. Se anunță caniculă în zonele de câmpie din vestul ţării şi local în sud.  Cerul va fi variabil cu unele înnorări în zonele montane, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat cu ușoare intensificări în estul și sud-estul teritoriului. Conform ANM, temperaturile maxime de peste zi se vor încadra între 29 și 36 de grade, posibil izolat 37 de grade în sud-vestul teritoriului, iar cele minime ale nopții  vor fi cuprinse între 11 şi 24 de grade.  În Capitală, vremea devine caniculară la amiază, cu discomfort termin ridicat. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă a zilei va fi de 34-35 de grade.

 

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked