Programul guvernului pentru pornirea economiei, atacat cibernetic! Pe cine acuză ministrul Cîțu:

sursa foto: gov.ro

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a lansat în dimineața zilei de vineri, 17 aprilie, programul guvernamental IMM Invest, destinat să ajute întreprinderile mici și mijlocii să-și continue activitatea. La două ore după anunțul ministrului, platforma IMM Invest, unde companiile ar trebui să acceseze credite garantate de stat, nu funcționa, a informat digi24.ro. Ministrul Florin Cîțu a scris pe facebook că este vorba de un atac cibernetic și a promis că vinovații vor fi prezentați public.

Într-o declarație de presă susținută de dimineață, ministrul de finanțe a anunțat că întreprinderile mici și mijocii (IMM) care au nevoie de credite pentru continuarea activității în perioada crizei provocate de coronavirus se pot înscrie, începând din 17 aprilie, pe platforma imminvest.ro. Firmele respective vor beneficia de sprijin pentru acces la finanțare, prin garantarea de către stat a unei părți din creditele pentru investiții și/sau a liniilor de creditare pentru finanțarea capitalului de lucru. „Printr-un singur click şi completarea unui formular, întreprinderile mici şi mijlocii din România au acces la credite garantate pentru investiţii şi capital de lucru garantate cu până la 90%”, a declarat Florin Cîțu, conform digi24.ro. Ministrul a mai spus că dobânzile și comisioanele vor fi suportate de stat și că, dacă o firmă este refuzată de o bancă din program, poate aplica la o altă bancă. Programul va continua până la sfârșitul anului, indiferent de evoluția pandemiei de coronavirus, a adăugat Cîțu.

Cine se află în spatele atacului cibernetic? La două ore de la lansarea programului guvernamental, însă, platforma unde companiile pot accesa creditele garantate nu funcționa. Ministrul Florin Cîțu a anunțat că este vorba despre un atac cibernetic și a sugerat că politicieni din Opoziție ar fi în spatele atacului. „Probabil aceleași personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu și nici românii onești care au acum nevoie de aceste resurse nu ne așteptam la o asemenea ticăloșie. Nicio problemă. Continuăm. Mergem înainte. Aflăm cine este în spatele acestui atac și îi voi prezenta public. De un lucru vă asigur pe toți. Pe perioada cât site-ul nu funcționează nu se înregistrează nimeni în acest program. Nu permit nicio șmecherie”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked