PSD vrea să trântească Guvernul Orban înainte de alegerile locale. Motivul principal ține de răfuiala internă din partid:

sursa foto: facebook.com/CiolacuMarcel

PSD a anunțat din nou, prin vocea secretarului genral interimar, Paul Stănescu, că e decis să dea jos Guvernul Orban prin moțiune de cenzură. Iar motivele reale țin de bătălia politică internă din partid și de strategia de campanie pentru alegerile locale. În PSD a început un adevărat război între oamenii loiali fostului lider, Liviu Dragnea, care au fost îndepărtați treptat de la conducerea partidului, și tabăra lui Marcel Ciolacu, liderul interimar, din care face parte și Paul Stănescu. Taberele se luptă să arate membrilor și simpatizanților partidului care este mai capabilă să-i aducă din nou la guvernare. În același timp, dărâmarea guvernului înainte de alegerile locale ar crește șansele candidaților partidului, pentru că social-democrații ar dovedi că sunt o forță capabilă să revină la putere. Până acum, PSD a invocat oficial două motive pentru care ar depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban: faptul că nu vrea să majoreze pensiile cu 40% de la 1 septembrie și faptul că a prelungit starea de alertă fără să ceară votul Parlamentului. Al doilea motiv a fost desființat joi, 25 iunie, de Curtea Constituțională (CCR), care a dat dreptate Guvernului.

Ce a declarat secretarul general interimar, Paul Stănescu. În plin război intern în partid, secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a transmis un comunicat de presă în care anunță că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, iar aceasta va trece „sută la sută”.  „Liberalii sunt speriați de moțiunea de cenzură și încearcă să se convingă singuri că n-o vom depune. Le dau o veste tristă: teama lor este justificată. Lucrăm deja moțiunea de cenzură, o depunem și vă asigur că vom trimite Guvernul Orban acasă pentru că și-a bătut joc de români și de autoritățile locale pe care a lăsat tot greul crizei COVID-19. Depunem moțiunea de cenzură și aceasta va trece sută la sută. Toți primarii PSD ne transmit aceleași mesaje din partea românilor: Guvernul Orban este o catastrofă pentru țară!”, a transmis secretarul general interimar al PSD.

Paul Sănescu susține că Guvernul Orban va fi demis înainte de alegerile locale și a sugerat clar că unul dintre motive ține de câștigarea acestor alegeri. „Am arătat în Parlament, la rectificarea bugetară, că știm să facem dreptate primăriilor și consiliilor județene, alocând fondurile ce acoperă cheltuielile făcute în pandemie. Ne vom bate să-i apărăm pe toți aleșii locali și membrii partidului de această guvernare aberantă, care a eșuat în a-i proteja pe români împotriva coronavirusului, dar spune că vina este a PSD. De aceea, Cabinetul Orban trebuie demis, iar alegerile locale organizate de o echipă care chiar muncește, nu chefuiește în sediul Guvernului!”, a afirmat Stănescu. 

Răfuială politică internă în PSD. Recent a început un adevărat război al declarațiilor în PSD. De o parte sunt oamenii loiali fostului lider, Liviu Dragnea, care au fost îndepărtați treptat de la conducerea partidului, iar, de partea cealaltă, cei din jurul președintelui interimar, Marcel Ciolacu. Miza bătăliei este Congresul PSD din această vară, unde Marcel Ciolacu speră să își impună echipa, din care face pare și secretarul general interimar Paul Stănescu. Lideri precum Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, Codrin Ștefănescu, Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor sau deputatul „mitralieră” Cătălin Rădulescu, altădată nelipsiți din biroul lui Liviu Drangea, au transmis mesaje prin care își arată dezacordul cu modul în care este condus partidul. Gruparea care contestă conducerea actuală vrea să îl susțină pe fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru șefia partidului.

Ce a spus prim-ministrul Orban despre moțiunea de cenzură. Ludovic Orban a vorbit la Digi24 despre amenințarea cu o moțiunea de cenzură lansată de PSD. Cum era de așteptat, șeful guvernului a spus că moțiunea nu are niciun fundament. „O moțiune de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduc nu are niciun fundament, niciun motiv real. Ar fi o moțiune de cenzură ridicolă care ar face parte numai dintr-o hărțuială politică, chestie cu care se ocupă cei din Opoziție, în loc să fie preocupați să pună și ei umărul la rezolvarea problemelor foarte mari cu care se confruntă societatea și economia românească”, a declarat Ludovic Orban.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked