Război Dăncilă vs Dragnea: eram premierul României, nu sluga lui!

sursa foto: facebook.com/v.dancila

Atacuri dure între foștii președinți ai PSD, care nu cu mult timp în urmă erau parteneri în conducerea României. Cei doi se acuză reciproc că au vrut să dea o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere în perioada în care Liviu Dragnea era șeful partidului și al Camerei Deputaților, iar Viorica Dăncilă era prim-ministru. Războiul a început când fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a povestit cum Dragnea a făcut presiuni asupra lui să dea amnistia și grațierea. Dăncilă a confirmat cele relatate de Toader, ceea ce a stârnit furia fostului lider suprem al PSD. Aflat în închisoare, Liviu Dragnea i-a dat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a spus că Dăncilă a fost, de fapt, cea care a vrut să dea ordonanța pentru amnistie. Miercuri, 1 iulie, Viorica Dăcilă i-a replicat pe Facebook, repetând acuzația: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii!

Dragnea: mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie! Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat într-un interviu acordat fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, și difuzat de postul Realitatea Plus, că a fost „foarte nervos” în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale când Viorica Dăncilă spunea presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru el. „Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere, pentru că eu sunt aici nevinovat”, a spus Dragnea. Fostul lider al PSD a acuzat-o pe Dăncilă că de fapt ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru. „Despre amnistie și grațire: prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva. Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune. Peste câteva luni venea și îmi spunea: nu mai vreau să dau amnistie, peste alte câteva luni venea și spunea: vreau să dau amnistie”, a afirmat Liviu Dragnea în interviul de la Realitatea Plus.

Dăncilă: eram premierul României, nu sluga lui! Miercuri seara, într-o postare pe Facebook, fostul prim-ministru Viorica Dăncilă neagă vehement acuzațiile lui Dragnnea. „Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere! Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară. Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a scris Viorica Dăncilă.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked