Război politic total între PNL și PSD. Cum au ajuns să se acuze cele două partide:

sursa foto: gov.ro

Prim-ministrul Ludovic Orban, care este și președintele PNL, îi acuză pe politicienii din opoziție că prin declarații iresponsabile despre COVID-19 i-au făcut pe mulți oameni să nu mai respecte măsurile de prevenire a răspândirii epidemiei, ceea ce a dus la creșterea numărului de infectări. De partea cealaltă, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, acuză PNL că face tot ce poate pentru a nu se ține niciun fel de alegeri în această toamnă, deoarece se teme de rezultatul votului. Ca să-și susțină acuzațiile, cei doi lideri dau ca exemple acțiunile Avocatului Poporului și o posibilă prelungire a stării de alertă după data de 1 iulie.

Orban: lideri politici iresponsabili au îndemnat oamenii să nu respecte regulile! Într-un interviu la Realitatea Plus, prim-ministrul Ludovic Orban a pus vina pentru creșterea numărului de infectări cu coronavirus pe seama declarațiilor unor lideri politici care i-au făcut pe mulți să nu mai respecte regulile. „Există o relaxare și o atitudine de neglijare a pericolului. Aceasta atitudine a fost generată, în mare parte, și de foarte multe luări de poziții, din păcate, din partea unor lideri politici iresponsabili, care au îndemnat oamenii să nu respecte regulile, care au bagatelizat în discursurile publice și care i-au determinat pe mulți români să nu perceapă la adevărata gravitate riscul acestei epidemii”, a spus Ludovic Orban. În acest context, șeful Guvernului a amintit despre acțiunile Avocatului Poporului care a sesizat CCR în legătură cu mai multe măsuri luate de statul român în perioada epidemiei de COVID-19. El a spus că, dacă nu ar fi fost impuse izolarea sau carantina, „România ar fi ajuns Italia la pătrat”, din punct de vedere al numărului de infecții cu noul coronavirus. „Noi ne dorim un Avocat al Poporului care să acţioneze în sensul constituţional şi legal al instituţiei Avocatului Poporului, adică să apere drepturile oamenilor. Vom vedea. Noi procedura am iniţiat-o (n.r. procedura de revocare din funcție a Renatei Weber), vom vedea ce va face PSD. Dacă PSD nu va susţine acest demers, înseamnă că împărtăşeşte toate acţiunile Avocatului Poporului, Renate Weber, şi este solidar cu aceste acţiuni, inclusiv cu acţiunea de atacare la Curtea Constituţională a legii votate de Parlament privind impozitarea pensiilor speciale”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Ciolacu: PNL nu e interesat să facă alegeri în acest moment! Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, la România TV, că partidul său îşi doreşte alegeri locale pe 27 septembrie, aşa cum prevede proiectul legislativ care va fi discutat în Parlament, menţionând că, în cazul în care se va prelungi starea de alertă de la 1 iulie, acestea nu vor mai avea loc. „Legea pe care o introducem în Parlament, discutată, este pentru 27 septembrie (n.r. data alegerilor locale). Din punctul meu de vedere, sunt ferm convins că guvernul va face tot ce ţine de el ca să nu aibă loc alegeri, să fugă de acest vot. (…) PNL nu este interesat să facă niciun fel de alegeri în acest moment, pentru că cifrele le arată că nu este bine. (…) PSD îşi doreşte alegeri pe 27 septembrie şi intrarea într-o normalitate şi, dacă nu va exista un al doilea val, categoric, pe 6 decembrie să fie alegerile parlamentare”, a spus Marcel Ciolacu. Făcând referire la Guvernul Orban, liderul PSD a subliniat că „nu e suficient să spui că vom avea alegeri în septembrie”. Acesta a explicat că, în perioada premergătoare alegerilor, partidele trebuie să îndeplinească anumite cerinţe legislative, cum este strângerea de semnături şi trebuie să-şi facă o campanie electorală. „Categoric, dacă se va prelungi starea de alertă, nu vom mai avea alegeri şi atunci înseamnă că am avut dreptate”, a punctat preşedintele interimar al PSD. 

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked