Restricții pentru românii care merg în Ungaria! Ce au decis autoritățile de la Budapesta:

sursa foto: Hermann Traub, pixabay

Ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus din România, autoritățile de la Budapesta ne-au inclus pe lista țărilor din zona „galbenă”. Aceasta înseamnă că toate persoanele care vor veni din România și vor avea ca destinație Ungaria vor trebui să intre în carantină, începând de miercuri, 15 iulie, a anunțat şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, citat de Reuters. Reamintim că, recent, și autoritățile de la Viena au inclus România pe lista țărilor cu risc. Măsura presupune că, începând din 9 iulie, toti cei care vin din țara noastră și au ca destinație finală Austria trebuie să intre în carantină sau autoizolare pentru 14 zile.

În ce condiții poate fi părăsită carantina în Ungaria. Conform noilor reguli instituite de autoritățile de la Budapesta, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, aparţinând zonelor „galbenă” şi „roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al prim-ministrului ungar, informează agerpres.ro. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări „galbene”, în timp ce intrarea cetăţenilor străini din ţări „roşii” va fi interzisă. Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în zona „galbenă” sunt incluse în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie şi România. Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore. În zona „roşie” sunt, în acest moment, Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Carantină și în Austria. România a fost inclusă și de autoritățile de la Viena pe lista țărilor cu risc, ceea ce înseamnă că persoanele de orice naționalitate care vin din România cu destinație finală Austria trebuie să intre în carantină sau autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. Măsura nu se aplică în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri. Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a anunțat printr-un comunicat că, începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria pot intra în această țară doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu noul coronavirus (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria. În absența acestui certificat, cetățenii care vin din România și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 14 zile unei izolări/carantine la domiciliu (sau hotel), imediat după intrarea în Austria. În cazul în care nu este respectată măsura carantinei/autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. Ambasada României de la Viena informează că există posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura carantinei/autoizolării. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada de 14 zile este negativ, măsura carantinei/autoizolării se suspendă.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked