Șeful ATI pe țară spune care este metoda sigură pentru a reduce numărul bolnavilor de COVID-19:

Medicul Dorel Săndesc, președintele comisiei ATI din Ministerul Sănătății, a declarat la Digi24 că există o metodă care poate reduce foarte mult numărul zilnic de infectări cu noul coronavirus și implicit numărul de cazuri din terapie intensivă (ATI). Medicul a spus că această metodă protejează fiecare individ în proporție de cel puțin 65% și, dacă ar fi aplicată corect de minimum 50% din populație, este dovedit clar că poate să controleze epidemia de COVID-19. Săndesc a dat exemplul statului New York din Statele Unite ale Americii, unde măsura a dat rezultate evidente.

„Există o metodă, și ultima perioadă a dovedit că este de natură să reducă foarte, foarte semnificativ numărul de cazuri zilnice și implicit numărul de cazuri din terapie intensivă. Această metodă protejează fiecare individ cu cel puțin 65%. Și aplicată la minim 50% din populație, este dovedit clar, că poate să controleze epidemia. (…) Ea se numește simplu: masca facială”, a declarat profesorul Săndesc.

Exemplul statului New York. Șeful comisiei ATI din Ministerul Sănătății a prezentat drept argument pentru a dovedi eficiența măștii de protecție ceea ce s-a întâmplat în statul american New York. „S-a văzut de exemplu, în analiza din SUA, că există o diferență semnificativă în curba epidemiologică între New York și restul Statelor Unite. Dacă în aprilie New York-ul avea undeva la 11.000 de cazuri (n.r. pe zi), acum el are 700 de cazuri. În SUA, în aprilie erau 20 și ceva de mii de cazuri, jumătate aproape erau în New York, acum SUA au 60.000 de cazuri. Deci New York a scăzut de peste 10 ori, până la de 20 de ori, în restul Statelor Unite curba este încă ascendentă. Diferența de măsuri este faptul că guvernatorul statului New York a impus masca obligatorie încă din luna aprilie”, a explicat medicul Dorel Săndesc la Digi24.

Când măcar 50% dintre români vor purta corect masca, vom controla epidemia. Profesorul Săndesc a spus că purtarea corectă a măștii, peste gură și peste nas, este măsura cea mai eficientă de luptă cu epidemia. Aceasta trebuie dublată, desigur, și de celelalte măsuri, distanțarea fizică și igiena mâinilor. Dar purtarea măștii este esențială. „Dacă 50% dintre noi vor face acest lucru, vom reuși să controlăm epidemia”, a susținut medicul. Dorel Săndesc a făcut și un apel către toți românii să poarte masca și să n-o considere o îngrădire a libertăților individuale. „Noi ca medici purtăm masca toată viața, mai ales pentru a-i proteja pe pacienți. Nu cred că purtarea măștii este o limitare a libertății cadrelor medicale. Nu o să spunem niciodată că ni se pune botniță și înțelegem că este o metodă care, tocmai, ne păstrează libertatea, ne păstrează sănătatea și ne păstrează viața”, a precizat șeful comisiei ATI din Ministerul Sănătății.

Distribuie acest articol:

Știrile fierbinți trebuie analizate la rece. Nu suntem primii care vi le dăm, dar încercăm sa fim primii care vi le explicăm. Cele mai importante informații se cer, uneori, completate și comentate. Dacă vreți să fiți alături de noi, vă puteți alătura comunității printr-un Like la pagina noastră de Facebook.

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked