Ziua cea mai neagră! Combinația dintre o boală de inimă și COVID-19 a provocat un număr record de morți.

sursa foto: pixabay

Sâmbătă, 25 aprilie, a fost ziua cea mai neagră de la debutul epidemiei de COVID-19 în România. A fost ziua în cursul căreia au fost anunțate 34 de decese, cele mai multe înregistrate în decurs de 24 de ore până acum. Astfel, bilanțul total al morților a ajuns la 601. Dintre cele 34 de persoane decedate sâmbătă, 25 sufereau și de probleme cardiovasculare. Se confirmă încă o dată că oamenii cu aceste afecțiuni sunt cei mai vulnerabili în fața coronavirusului. Paradoxal, 25 aprilie a fost și ziua cu cele mai puține cazuri noi de infectarea cu coronavirus de după sărbătorile de Paște. Grupul de Comunicare Strategică a raportat o creștere cu doar 218 cazuri față de ziua precedentă.

Cei mai mulți dintre pacienții decedați sâmbătă erau din Galați (4) și Hunedoara (4). Trei dintre cei morți în Galați proveneau de la cămine de bătrâni. Restul persoanelor decedate erau din Suceava (3), Brașov (3), Vrancea (3), Sălaj (2), Teleorman (2), Arad (2), Mureș (2), Neamț (2), Constanța (1), Cluj (1),Călărași (1), Bistrița-Năsăud (1), Botoșani (1) și București (2).

Bolile cardiovasculare sunt cele mai periculoase. Conform unui raport de supraveghere întocmit de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) pentru săptămâna 13-19 aprilie, 84,5% dintre cei care au murit în urma infecției cu coronavirus în România sufereau și de o altă boală. Dintre aceștia, 51% aveau și probleme cardiovasculare. Sufereau de diabet 31%, alți 17,3% aveau afecțiuni renale, iar 17,1% afecțiuni pulmonare. Cele mai multe decese din cauza COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 60 și 69 de ani. Cei mai mulți dintre cei care au murit au fost bărbați, 64,3%. Categoria de vârstă cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire: 40-49 de ani.

Distribuie acest articol:

Nu există comentarii

Lasă un comentariu

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked